Richtlijnen De Drie Graefjes per 1 juli op basis van protocol Koninklijke Horeca Nederland
Het naleven van onderstaande richtlijnen maakt het mogelijk om binnen 1.5 meter onze gasten te bedienen.
Algemeen
- Houdt 1.5 meter afstand.
- Maximaal 30 personen binnen.
- Maximaal 4 personen aan dezelfde tafel.
- Mondkapjes op (dringend advies).
- Mondkapje niet nodig wanneer je aan tafel zit.
- Onze afspraken zijn zichtbaar in de vestigingen en online.
- Onze toiletten worden ieder uur tussen 10.00 en 17.00 gedesinfecteerd.
- Onze pinterminals, kassaschermen, handhelds & iPads worden elk uur gedesinfecteerd.
- Werkoppervlakten worden elk uur gereinigd.
- Ophoping van mensen wordt voorkomen. Een eventuele wachtrij is buiten op 1.5 meter afstand onderling.
- Leveranciers houden 1.5 meter afstand. Zij brengen goederen naar één plek en ons personeel haalt het daarvandaan op.
- Wij bezorgen tot de voordeur. Er is geen fysiek contact.
- Voor afhalen zijn looproutes en wacht/ophaalplekken aangegeven.
- Bij afhalen kunnen er een maximaal 2 klanten tegelijk naar binnen.
- Voor bezorgers van Uber en Thuisbezorgd is er een aangegeven ophaalplek. Er is geen fysiek contact tussen bezorger en medewerker.
Gasten
- Bij verkoudheid of griepklachten verlenen wij geen toegang.
- Bij binnenkomst en na toiletbezoek dienen handen gereinigd te worden met daarvoor beschikbaar desinfectiemiddel in onze zaken.
- Er kan alleen elektronisch (pin, v-pay, credit card) worden betaald.
- Toegang kan worden ontzegd wanneer aanwijzingen van ons personeel niet wordt opgevolgd.
Personeel
- Personeel met verkoudheid of griepverschijnselen blijft thuis.
- Personeel wast elke 30 minuten hun handen.
- Tafels, stoelen en menukaarten worden na elk bezoek gereinigd.
- Personeel houdt onderling en met gasten zoveel mogelijk de afstand van 1.5 meter aan.
- Personeel dient gasten en collega’s erop aan te spreken wanneer richtlijnen niet worden nageleefd.
- Permanente kruislijnen worden voorkomen:
- Maximaal 2 medewerkers tegelijk achter de bar.
- Bediening komt niet achter de bar.
- Meestal 1 medewerker in de keuken. Bij 2 medewerkers wordt de keuken in delen gesplitst.
- Bakkerij Rokin: maximaal 2 medewerkers tegelijk. Blijven op eigen werkbank.
- Bakkerij Zuid: maximaal 4 medewerkers tegelijk. Blijven op eigen werkbank.
- Medewerkers van andere afdelingen komen niet in elkaars werkgebied tenzij noodzakelijk voor het uitvoeren van de eigen werkzaamheden.