Richtlijnen

Richtlijnen heropening De Drie Graefjes per 1 juni op basis van protocol Koninklijke Horeca Nederland

 

Het naleven van onderstaande richtlijnen maakt het mogelijk om binnen 1.5 meter onze gasten te bedienen. 

 

Algemeen

  • Wij houden 1.5 meter afstand.
  • Onze afspraken zijn zichtbaar in de vestigingen en online.
  • Onze toiletten worden ieder uur tussen 10.00 en 17.00 gedesinfecteerd met speciale desinfectiedoekjes. Dit wordt afgetekend op aftekenlijst op de deuren. 
  • Onze pinterminals, kassaschermen, handhelds & iPads worden elk uur gedesinfecteerd met speciale desinfectiedoekjes.
  • Werkoppervlakten worden elk uur gereinigd.
  • Ophoping van mensen dient te worden voorkomen. Een eventuele wachtrij is buiten op 1.5 meter onderling.
  • Binnen werken wij zoveel mogelijk op reservering. Als gasten niet gereserveerd hebben kunnen zij plaatsnemen aan een tafel na een gezondheidscontrole. 
  • Leveranciers houden 1.5 meter afstand. Zij brengen goederen naar één plek en ons personeel haalt het daarvandaan op.
  • Wij bezorgen tot de voordeur. Er is geen fysiek contact.
  • Voor afhalen zijn looproutes en wacht/ophaalplekken aangegeven.
  • Bij afhalen kunnen er een maximaal aantal klanten tegelijk naar binnen:
    • Dam winkel: 1 persoon
    • Rokin bakkerij: 2 personen
    • Zuid: 3 personen
  • Voor bezorgers van Uber en Thuisbezorgd is er een aangegeven ophaalplek. Er is geen fysiek contact tussen bezorger en medewerker.

 

Gasten

  • Er mogen max. 2 gasten aan één tafel zitten. Max. 4 personen mogen bij elkaar zitten als het een gezamenlijk huishouden betreft.
  • Bij verkoudheid of griepklachten verlenen wij geen toegang.
  • Bij binnenkomst en na toiletbezoek dienen handen gereinigd te worden met daarvoor beschikbaar desinfectiemiddel in onze zaken.
  • Er kan alleen elektronisch (pin, v-pay, credit card) worden betaald.
  • Toegang kan worden ontzegd wanneer aanwijzingen van ons personeel niet wordt opgevolgd.  

 

Personeel

  • Personeel met verkoudheid of griepverschijnselen blijft thuis.
  • Personeel wast elke 30 minuten hun handen. Handschoenen zijn hierdoor niet verplicht.
  • Er wordt met de gast gecommuniceerd over de manier van uitserveren en afruimen. 
  • Tafels, stoelen en menukaarten worden na elk bezoek gereinigd. 
  • Personeel houdt zoveel mogelijk de afstand van 1.5 meter aan onderling en met gasten.
  • Personeel dient gasten en collega’s erop aan te spreken wanneer richtlijnen niet worden nageleefd.
  • Permanente kruislijnen worden voorkomen:
    • Maximaal 2 medewerkers tegelijk achter de bar. 
    • Bediening komt niet achter de bar.
    • Meestal 1 medewerker in de keuken. Bij 2 medewerkers wordt de keuken in delen gesplitst.
    • Bakkerij Rokin: maximaal 2 medewerkers tegelijk. Blijven op eigen werkbank.
    • Bakkerij Zuid: maximaal 4 medewerkers tegelijk. Blijven op eigen werkbank.
    • Medewerkers van andere afdelingen komen niet in elkaars werkgebied tenzij noodzakelijk voor het uitvoeren van de eigen werkzaamheden.